Меню сайту

Події та досягнення

Корисна інформація

Друзі сайту

Статистика

Сокальська бібліотека :: 27.05.2020
 

МЕДИКИ НА СОКАЛЬЩИНІ ЗАРАЗИЛИСЬ КОРОНАВІРУСОМ ВІД ХВОРИХ, ЯКІ ЛІКУВАЛИСЬ В КАРДІОЛОГІЧНОМУ ВІДДІЛЕННІ ЛІКАРНІ

Станом на 26 травня в Сокальському районі виявлено і підтверджено 15 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. З них 9 людей з району, а саме: Жвирки, Свитазва, Поториці, Волсвина, Соснівки та Гірника (серед них 5 медпрацівників). Про це у коментарі журналістам телеканалу “Бужнет” повідомив головний лікар Сокальської ЦРЛ Роман Швед.
Стан захворюваності в Сокальському районі (на 26.05.2020)
“На стаціонарі в лікарні зараз 13 осіб. За весь період було госпіталізовано 15 людей, з них 1 хворий помер, і 1 був переведений в обласну клінічну лікарню. Станом на 16 травня в Сокальській ЦРЛ лікуються 5 людей з Червонограда, 6 зі Сокаля, 1 зі Соснівки та 1 з Гірника. Також 7 медпрацівників перебувають на обсервації в ОЛК “Ровесник”. Кардіологічне відділення і Скоморохівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини тимчасово закриті на карантин. Після результатів ПЛР-тестів у працівників, відділення відновлять свою роботу”.
За весь період карантину медична бригада зробила в Сокальському районі більше 1000 експрес-тестів. Також проведено 289 ПЛР-аналізів, зараз очікують результатів ПРЛ ще 91 особи. На даний час, за словами Романа Шведа, ПЛР-аналіз беруть тільки за клінічними показаннями та контактним особам. Тільки за 25 травня було забрано біологічний матеріал у 49 людей з підозрою на коронавірус для ПРЛ аналізу.
В кардіологічному відділенні заразилось 5 медпрацівників
Як повідомив головний медик району, в кардіологічному відділі Сокальської ЦРЛ лікувалось 2 пацієнта, які не знали, що у них коронавірусна інфекція, відповідно медики, які надавали їм допомогу, також, оскільки усі пацієнти надійшли у дане відділення зі скаргами на кардіологічні захворювання. Але в процесі лікування у цих пацієнтів, крім того, з’явилося двостороннє запалення легень. Тож госпіталізованим хворим відразу змінили курс лікування та відправили у відповідні відділення. Але після цього підтвердили захворювання у санітарки та п’яти осіб середнього медичного персоналу, один працівник екстреної медичної допомоги. Стан медиків – легкий, близький до середнього, усі проходять курс лікування амбулаторно, перебувають на самоізоляції, один на страціонарі. Це переважно молоді люди.
На скільки днів забезпечена медзасобами Сокальська ЦРЛ і скільки коштує лікування на коронавірус
Роман Швед також додав, що лікарня у Сокалі на даний момент забезпечена на 10 днів усім необхідним для лікування пацієнтів з діагнозом COVID-19. Додамо, всі госпіталізовані в Сокальську ЦРЛ з коронавірусом проходять безкоштовне лікування згідно державного протоколу.
“Лікують всіх(з коронавірусом – ред.) безкоштовно по протоколу. Якщо в протоколі написаний той чи інший медикамент. Якщо, може таке бути, що пацієнту потрібно інший препарат, то звичайно ми рекомендуєм родичам купити його. Але на сьогодні досить потужні антибіотики”.
Отже в лікарні є всі необхідні медпрепарати, для того, щоб хворий з коронавірусом отримав належне лікування (згідно протоколу затвердженого МОЗ).


smartnews.com.ua