Меню сайту

Події та досягнення

Корисна інформація

Друзі сайту

Статистика

Сокальська бібліотека :: 30.04.2020
 

  • На Сокальщині 2 випадки захворювання на Covid-19
  • На Сокальщині 2 випадки захворювання на Covid-19

    На Сокальщині 2 випадки захворювання на Covid-19

    Що відомо про пацієнтів?
    У двох мешканців Сокальщини Львівський обласний лабораторний центр підтвердив захворювання на Ковід-19. Сьогодні, 30 квітня, мобільні бригади масово тестують односельчан хворих та медпрацівників. Що відомо про пацієнтів, який їхній стан, а також про контактних осіб – розповів #НЕОрадіо головний лікар КНП «Сокальська районна лікарня» Роман Швед:
    «У Тартакові 47-річний чоловік лікувався від запалення легень. Ми кілька разів робили експрес-тести на коронавірус, захворювання не було виявлено, а ПЛР-дослідження показало позитивний результат. Пацієнт знаходиться вдома на самоізоляції, від стаціонарного лікування відмовився. Гострий період захворювання у нього вже минув, чоловік почувається краще. В Тартакові беремо аналізи в контактних осіб для ПЛР-тестів.
    Інша пацієнтка: 71-річна жінка з села Княже, лікувалася з приводу інфекційного запалення легень, потрапила в інфекційне відділення Червоноградської міської лікарні, звідти її госпіталізували до Львова. І вже звідти надійшло підтвердження ПЛР-тестом по коронавірусу.
    Сьогодні, 30 квітня, у Княжах працює мобільна бригада, беремо біоматеріал для ПЛР-тестів усіх близьких, родичів цієї хворої та медичних працівників. Контактних осіб багато.
    В обох випадках відслідковуємо осіб, які контактували з хворими. Повідомили Лабораторний центр, щоби працівники проведи дезінфекцію помешкань. Відповідно ті лікарі, які проводили лікувальний процес цих пацієнтів, пішли на самоізоляцію, у них також відібрано аналіз на ПЛР-дослідження на коронавірус».

    Нео Радіо