Меню сайту

Події та досягнення

Корисна інформація

Друзі сайту

Статистика

Сокальська бібліотека :: 12.04.2019
 

  • Амбулаторія у Хлівчанах отримала «нове життя»!
  • Амбулаторія у Хлівчанах отримала «нове життя»!

    Амбулаторія у Хлівчанах отримала «нове життя»!

    11 квітня голова Сокальської районної ради Микола Пасько спільно із головою Сокальської райдержадміністрації Андрієм Дяченком та головним лікарем Сокальської центральної районної лікарні Романом Шведом відвідали село Хлівчани.

    Разом із громадою, завідуючим амбулаторії загальної практики сімейної медицини Ігорем Макачкою та його колективом, вони взяли участь в освяченні відремонтованої медустанови, яке провели місцеві священнослужителі.                                             

    Присутні мали можливість оглянути стан виконаних ремонтних робіт для того, щоб належно оцінити комфортабельні умови праці медиків та прийому хворих. Тут передбачені фізіотерапевтичний і стоматологічний кабінети, маніпуляційна та жіночий оглядовий кабінет.

    Як розповів завідуючий амбулаторії села Хлівчани, депутат Сокальської районної ради Ігор Макачка, капітальний ремонт приміщення медичної установи був зроблений у 2018 році в рамках конкурсу проектів місцевого розвитку. Бюджет проекту становив 398,6 тис.грн. З них 199,3 тис. грн – кошти обласного бюджету, 119,2 тис. грн – районної скарбниці, 34,3 тис. грн. фінансовий внесок громади, 15,4 тис.грн – спонсорські кошти. Не фінансовий внесок громади – 30,4 тис.грн. Завдяки ініціативі місцевої громади, підтримці Сокальської районної ради і Львівської обласної ради, жителі Хлівчан та прилеглих сіл отримали оновлену установу. За ці кошти були замінені всі вікна та двері, зроблено світло, пожежна сигналізація, ремонт в кабінетах. Тому Ігор Макачка подякував всім, хто долучився до створення комфортних умов для нелегкої праці лікарів.

    Також до слова запросили представників влади району та головного лікаря Сокальської лікарні. Голова Сокальської районної ради Микола Пасько відзначив активність місцевої громади, яка не лише просить грошей, а шукає шляхи вирішення своїх проблем. Таку ініціативу районна рада завжди підтримує, що дає позивний результат. Зокрема, нині в Хлівчанах результатом плідної співпраці  стала оновлена амбулаторія загальної практики сімейної медицини, яка наближає медичні послуги для селян.

    На завершення візиту посадовці району також оглянули приміщення дитячого садочка, фасад і дах якого був відремонтований минулого року, теж в межах конкурсу проектів місцевого розвитку, а також Народний дім. Остання споруда перебуває в аварійному стані і потребує значних коштів для перекриття даху.