Меню сайту

Події та досягнення

Корисна інформація

Друзі сайту

Статистика

Сокальська бібліотека :: 12.10.2017
 

Урядова програма «Доступні ліки» в Сокальському районі

Мета програми забезпечити кожного громадянина України необхідними лікарськими препаратами, які покращують якість їхнього життя і запобігають виникненню ускладнень та передчасної смертності.

Щоб отримати ліки зверніться до свого сімейного лікаря або терапевта в Сокальську ЦРЛ, Великомостівську РЛ, Белзьку РЛ чи амбулаторії, за рецептом по якому Ви отримаєте ліки безкоштовно, або з частковою доплатою в аптеці.

В Сокальському районі в урядовій програмі беруть участь такі аптеки:

- Аптека №287 м.Сокаль, вул..Я.Мудрого,26

- Аптека «Скай інвест» м.В.Мости, вул..Львівська,26

- ТОВ «Аніс» м.Сокаль, вул..Я.Мудрого,26

- ПП Мельник В.З. Аптека м.Сокаль, вул..Тартаківська,42

- Аптека ПП «Сокаль фармація» м.Сокаль, вул..Шептицького,43

- ФОП Чепіль З.В. м.Белз, вул..Савенка, 18

- ТОВ «Мед Сервіс» м.Сокаль, Тартаківська,2

- Аптека ПП «Соломія Сервіс» «Подорожник» м.Сокаль, Шептицького,93

Механізм відшкодування вартості ліків поширюється на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет ІІ типу та бронхіальну астму.

Пріорітетність надали лікуванню цих хвороб, оскільки саме вони найбільше впливають на показники смертності населення або суттєво знижують якість життя пацієнта та ефективно лікуються на амбулаторному рівні.

До програми реімбурсації входять такі міжнародні непатентовані назви (діючі речовини):

- серцево-судинні захворювання: аміодарон, амлодипін, атенолол, верапаміл, гідрохлортіазид, спіронолактон, фуросемід, дигоксин, еналаприл, ізосорбідудинітрат, карведілол, клопідогрель, метопролол, нітрогліцерин, симвастатин, бісопролол.

- бронхіальна астма: беклометазон, будесонід, сальбутамол.

- цукровий діабет ІІ типу: метформін, гліклазид.

На 2017р. Сокальському району на відшкодування вартості ліків виділено 1млн.221тис.грн. з яких на даний час використано лише 50%. Тому просимо усіх хто страждає на захворювання серцево-судинної системи, бронхіальну астму і цукровий діабет ІІ тип звернутися до сімейного лікаря чи терапевта в свою поліклініку або амбулаторію. Ліки в аптеці можна отримати лише при наявності рецепта від Вашого лікаря.